Švedske merdevineRipstol ili švedske merdevine

Svedske merdevine Švedske merdevine su izrađene su po najvišim standardima. Ugrađivaju se u školske sale, fitness centre, rehabilitacione objekte, fizioterapeutske sale, vežbališta za kineziterapiju, privatne objekte i razne druge prostore, a vrlo su pogodne i za kućnu upotrebu.
Švedske merdevine omogućuju raznovrstan spektar vežbi određenih grupa mišića kao i vežbi istezanja.
Jedna od prednosti švedskih merdevina je da opterećenje izvodite vlastitom težinom, tako da kod pravilnog izvođenja vežbi nema bojazni da dođe do povreda. Vežbe na švedskim merdevinama se specijalno preporučuju za osobe koje imaju problema s kičmom.
Merdevine su prelakirane bezbojnim zastitnim lakom koji ujedno i smanjuje klizanje prstiju i obuce. RIPSTOL se prodaje zajedno sa drzacima za zid.

Fiksne švedske merdevine
Namenjene za izvođenje didaktičnih i gimnastičkih vežbi. S ovalnim prečkama od tvrdog drveta s stranicama od kvalitetnog lepljenog drveta. Švedske merdevine pričvrstimo na zid, samostalno ili preko konzole švedskih merdevina.
Dimenzije: visina 260 cm, širina 90 cm.

Pomerajuće švedske merdevine
Namenjene za izvođenje didaktičnih i gimnastičkih vežbi. S oblim prečkama od tvrdog drveta i sa stranicama od kvalitetnog lepljenog drveta. Švedske merdevine pričvrstimo na zid, samostalno ili preko nosača švedskih merdevina.
Dva upotrebljiva položaja švedskih merdevina: zatvorene na zid, otvorene u prostor.
Otvorene švedske merdevine zahtevaju pripremljen nosač za fiksiranje.
Dimenzije: visina 260 cm, širina 180 cm.